Gruppträning

GRUPPTRÄNING-

Vad är det?

Träningsgrupper där man är ett gäng som hjälper varandra med träningen i skogen under dagen.

Vi blandar erfarna hundförare med oerfarna hundförare. De som varit med på lägret tidigare introducerar de som är nya. Att ingå i en av dessa grupper kostar ingenting extra.

Gruppledaren är ingen instruktör utan håller bara ihop gruppen och har koll på vilket område gruppen ska vara på samt håller kontakt med lägerkommittén under veckan. Varje grupp tilldelas ett område i skogen och under veckan roterar man så man får ny mark varje dag.

10 (7)
12 (4)
IMG_6842
IMG_6843
IMG_6802
IMG_6795
image005
image007
IMG-20220726-WA0208

Våra träningsgrupper 2024Sökgrupp

Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger själva upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man kör sök på förmiddagarna.

Titta på Svenska Brukshundklubbens film om SÖK härAnmäl här

Försvarsmakt Patrull

För att delta i gruppen ska man vara hundförare (i tjänst), alternativt ha hund under utbildning dvs lägsta krav är hund som har godkänt anlagsprov. Du är grönklädd under träningen, har du ej hunnit få ut dessa är civil klädsel ok.

Vi tränar med stegringstrappan, hantering av hund, ta hand om skadad person och hund, anti-hundtjänst, framryckning, hårda spår, vanliga spår, traditionell patrullstig, mörkerövningar osv. Endast fantasin sätter stopp.

-Målet med försvarsmakts patrullgruppen är att öka ekipagens förmåga att verka tillsammans med grupp och pluton inom ramen för hemvärnets krav på patrullhundsekipage.

Läs mer om att utbilda tjänstehund här


Anmäl här

Spårgrupp

Grupperna är indelade med 5-8 ekipage inklusive en gruppledare, gruppledaren fungerar inte som instruktör utan som en länk mellan lägerkommittén och deltagaren. Man lägger själva upp hur dagarna ska se ut i gruppen, men vanligast är att man spårar på förmiddagarna.

Titta på Svenska Brukshundklubbens film om SPÅR här


Anmäl här